Vlašťovka obecná

10. listopadu 2009 v 7:58 |  Ptáci
Známý pták s dlouhým vidličnatým ocasem, rezavě hnědým hrdlem a jednolitě tmavě modrou lesklou svrchní stranou. Ocasní pera s řadou bílých skvrn před koncem ocasu. Samec se liší od samice delšími ocasními pery. Mláďata mají matově zbarvené hrdlo i svrchní stranu. Prachový šat tvoří řídká dlouhá šedá pera. Běžně sídlí v osídlených kulturních krajích. Hnízdí od května do srpna, 2 až 3krát ročně. Miskovité hnízdo z hliněných, slinami slepených hrudek a jemně vystlané stébly a peřím staví uvnitř budov. Samice klade 4 až 5 bílých červenohnědě skvrnitých vajec, sedí na nich sama 14 až 17 dnů, krmí oba rodiče 20 až 22 dnů. Živí se létajícím hmyzem. Je tažná.
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 \C \C | 6. ledna 2010 v 17:15 | Reagovat

adf

2 káta káta | E-mail | 29. března 2010 v 16:56 | Reagovat

cv

3 Pomo Pomo | Web | 22. června 2015 v 18:49 | Reagovat

půjčky credit [:tired:]

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama