Kukačka

29. prosince 2007 v 23:41 |  Ptáci
Kukačka obecná je všeobecně známý pták, k nám přilétá koncem dubna a zůstává do září. Hned po příletu se sameček ozývá známým kukáním, podle něhož kukačku poznají i lidé, kteří se jinak v ptácích vůbec nevyznají. Samičky vyhledávají hnízda drobných hmyzožravých pěvců, nejčastěji pěnic, rákosníků, střízlíků, červenek a mnoha dalších ptáků a podstrkují do nich svá vejce. Vyhledávají nejčastěji rozestavěná hnízda nebo hnízdo s neúplnou snůškou. Vyčkají okamžik, kdy jsou praví majitelé hnízda z dohledu a pak do neho vloží své vejce. Krátce potom co se kukaččí mládě vyklube, vyhází všechna ostatní vejce z hnízda a stejně tak naloží i s mláďaty, až zůstane v hnízdě sama. Pěstouni krmí kukačku, jako by to bylo jejich mládě, protože pudově se starají o každé mládě, které je uvnitř hnízda. Komický je pak pohled na drobného střízlíka nebo červenku, kteří usedají svému obřímu dítěti na hřbet a vkládají mu potravu do ohromného jícnu.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 david david | 19. února 2008 v 9:25 | Reagovat

krasna fotka... :)

2 jara jara | E-mail | 20. února 2008 v 18:49 | Reagovat

KUKACKA SE STEHUJE ANO NEBO NE

3 Marcel Marcel | 24. února 2008 v 18:32 | Reagovat

Jasně, že jo! ☺

4 sandra sandra | E-mail | 7. dubna 2008 v 16:33 | Reagovat

krade kukačka z hnízd vajíčka ano nebo ne

5 ja ja | 26. ledna 2010 v 12:25 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama