Koala

7. listopadu 2007 v 21:21 |  Savci
Koala medvítkovitý je známý australský vačnatec. Vzezřením i způsobem života poněkud připomíná jihoamerické lenochody. Díky svému roztomilému zjevu a mírné povaze je velmi oblíbeným zvířetem. Má huňatou šedou srst, střapečky na uších a skoro lysý černý nos. Pomalými pohyby šplhá ve větvích blahovičníků, jejichž listím se výlučně živí. Nepřijímá žádnou jinou potravu a proto se dá velmi obtížně chovat v zoologických zahradách. Mládě se vyvíjí do věku dvou měsíců ve vaku matky, jehož otvor směřuje dozadu. Potom vak opouští a ještě skoro celý rok je matka nosí na zádech. Koala se rozmnožuje velmi pomalu. Jeho stav je vážně ohrožen a proto je dnes velmi přísně chráněn.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama