Kasuár přilbový

7. listopadu 2007 v 20:45 |  Ptáci
Kasuár přilbový patří k ptákům běžcům. Je velký a zavalitý a proti pštrosům a ostatním běžcům má poměrně krátký krk a krátké nohy. Na hlavě má velkou rohovitou přilbu, které prý používá k rozhrnování křoví a větví stromů. V sebeobraně dovede kasuár zasadit nohama těžké rány, které mohou končit pro člověka i smrtelně. Kasuár obývá Novou Guineu, některé přilehlé ostrovy a severní Austrálii. Je velmi opatrný a bystrý. Ve dne je schován v úkrytu a za potravou vychází ven v noci. Živí se především rostlinou potravou, různými plody a listím, také však drobnými živočichy. Jako u ostatních běženců přejímá péči o potomstvo samec.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama