Kapybara

31. října 2007 v 22:25 |  Hlodavci
Kapybara je blízce příbuzná morčatům. Je to největší hlodavec vůbec, který dosahuje váhy až 50 kg a jeho tlusté, zavalité tělo je až 130 cm dlouhé. Nápadně velká hlava je vyzbrojena mohutnými řezáky. Mezi prsty jsou krátké plovací blány. Kapybary rychle běhají a výborně plavou. Žijí v početných stádech blízko vody a v bažinách v povodí velkých jihoamerických řek. Indiáni je loví pro maso a kromě toho se kapybary stávají nejčastější kořistí jaguárů. Napadené stádo kapybar hledá spásu ve vodě.
 

7 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Dark Angel Dark Angel | Web | 3. června 2008 v 16:38 | Reagovat

hezkej blog :o)

2 willemina willemina | E-mail | 3. září 2008 v 15:31 | Reagovat

Kapybarky mám ráda už od děctví je to moje nemilejší zvířátko.

3 terezka 94 terezka 94 | 18. května 2011 v 16:26 | Reagovat

zrovna s kamarádkou děláme referát do školy o kapybarách a todle nám alespoň  trochu pomůže!!!=)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama