Emu

9. října 2007 v 21:16 |  Ptáci
Emu hnědý (dromiceius novae-hollandie) je velký pták běžec, příbuzný kasuárům. Dosahuje výšky až 160 cm a váží přes 50 kg. Má malou hlavu , dlouhý krk a protáhlé tělo, na němž nejsou skoro vůbec patrná zakrněná křídla. Vysoké nohy jsou zakončeny třemi prsty. Emu se živí především rostlinou potravou. Samice klade 10 - 20 vajec do mělkého důlku v zemi.Do roku 1919 byl emu král australské zvířeny chráněn, ale potom mu farmáři vypověděli nelítostný boj. Dnes je nutné zakládat přírodní rezervace, v nichž je emu chráněn. V zajetí se poměrně dobře rozmnožuje.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama